Vizite Giriş Kağıdı

İşveren personellerinin hastalanması üzere bir belge düzenler ve bu belge ile personeller Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan yararlanabilirler. Buna da vizite giriş denilir. Emekli çalışanlar ise vizite belgesine ihtiyaç duymazlar. Doğrudan Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan hizmet alabilirler.

Sigortalı çalışan personeller için vizite belgesi son derece önemlidir ve işveren psersonellerinin hasta olması durumunda bu belgeyi düzenler. Bu belgeyi temin edebileceğiniz çalıştığınız kuruluşun biirmi muhasebe veya insan kaynaklarıdır. Buralardan tenin edebileceğiniz vizite ile rapor alabilme şansına sahip olabilirsiniz. Vizite kağıtlarının düzenlenmesinden SGK bazı şartların yerine getirilmesi talebinde bulunur.

Vizite Kağıdı Belgesi

Çalışan personellerin vizite kağıdı belgesi ile sağlık kuruluşlarına başvurup hizmet alabilmeleri için hastalıklarının ortaya çıkmasından bir sene önce 90 günlük hastalık sigortası primlerini yatırmış olmaları gerekiyor.

Şartlar yalnızca bununla sınırla kalmıyor. Vizite belgesi ile sağlık kuruluşlarına başvuru yapan kişinin anne, baba, eş ve çocuk gibi akrabalarının da hastalığın ortaya çıkmasından önce ki bir sene içerisinde minimum 120 gün olması kaydıyla hastalık sigortası primlerini ödemiş olması şartı aranıyor. İşverenler için de vizite kağıdının düzenlenmesinde bazı hususlara dikkat edilir.

Hatta bu hususlar ile işverenler yükümlüdürler. Lokavt ya da grev gibi personel direnişleri neticesinde işverenler vizite kağıdını gerektiğinde vermekle sorumludurlar. İki nüsha halinde düzenlenen SGK vizite kağıdı üzerinde personelin bazı bilgileri yer alır.

SGK Vizite Girişi Nasıl Yapılır

Sosyal Güvenlik Kurumu’na ait olan sağlık ödemeleri ile ilgili sistemlere ulaşılmada kullanılan SGK vizite girişi nasıl yapılır sigortalı çalışan personelleri yakından ilgilendiriyor. Bu sistem sosyal güvence hizmeti alan personeller tarafından ve bu personellere işverenler tarafından kullanılır. Bir iş yerinde sigortalı çalışan personeller çeşitli nedenlerle çalışma hayatına ara vermek durumunda kalabilir.

İş görmezlik raporu ile bu kişilere vizite belgesi çıkartılır ve personeller çalışmadığı zamanlarda maddi yardım alırlar. Ödemeyi yapan merci SGK’dır. Bu ödemenin raporu alan kişiye sağlanabilmesi adına hem işveren hem de raporu alacak olan personel bazı resmi işlemleri yapmalıdırlar. Böylece çalışan personel bir müddet geçici olarak iş görmezlik ödemesi alır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu