Randevusuz Heyet Raporu Veren Hastaneler

Randevu olmadan heyet raporu almak genellikle mümkün olmayan bir durumdur. Heyet raporu almak için hastanelerden randevu almak gerekir. Bu randevu sistemi tek bir bölümü içermez ve 6 farklı bölüm üzerinden randevu alınarak muayene olunması gerekir. Heyet raporu almak isteyen kişilerin heyet raporları; hastane başhekimi, başhekim yardımcısı ve doktorlar tarafından imzalanır. Heyet raporunu imzalayan doktorlar ise muayene olunan bölümün uzman doktorlarıdır. Heyet raporu almak için kişilerin doğrudan tam teşekküllü bir sağlık kuruluşuna başvuru yapılması gerekir.

Özel Hastanede Heyet Raporu Nasıl Alınır?

Heyet raporu özel hastanelerden alınabilen bir rapordur ancak istendiği takdirde devlet hastanelerinden de heyet raporu alınabilir. Heyet raporu özel hastaneden alınmak istendiği zaman hasta kayıt bölümünden randevu alınması ve ardından ilgili bölümlere muayene olunması gerekir. Özel hastanelerin heyet raporu işlemleri de devlet hastaneleri gibidir ancak burada yapılan süreç daha kompakt bir kurguya sahiptir.

Heyet Raporu Almak İçin Hangi Bölümden Randevu Alınır?

Heyet raporu randevusu için tam teşekküllü olan sağlık kuruluşları üzerinden işlem yapmak gerekir. Tam teşekküllü olmayan sağlık kuruluşlarının tercih edilmemesi gerekir. Sağlık Bakanlığı onayı bulunmayan hastaneler yasal değildir. Bu neden ile de tam teşekküllü hastanelerden randevu alınması ve muayene olunması istenir. Heyet raporu almak için muayene olunması gereken bölümler şu şekildedir:

  • İç hastalıklar
  • Ruh sağlığı
  • Nöroloji
  • Kulak burun boğaz
  • Genel cerrahi
  • Göz

Bu 6 bölüm üzerinden randevu alarak muayene olunur. Heyet raporu için başvuru yapıldığında gerekli yönlendirme ve sıralı randevu hasta kayıt bölümünde başvuru sahibine verilerek yönlendirme yapılır.

Heyet Raporu E – Devlet’ten Alınır Mı?

Heyet raporunun alındığı yer hastanelerdir. Rapor oluşturulduktan sonra farklı platformlar üzerinden heyet raporuna ulaşılabilir. Ancak bir hastanede muayene olmayan ve doktor kontrolünden geçmeyen kişiler, e – devlet kapısı üzerinden heyet raporu oluşturamaz. Heyet raporuna ulaşmak için öncelikle muayene olunması ve ilgili hastane tarafından raporun oluşturulması gerekir. Hastane tarafından oluşturulan bir rapor olmadığı müddetçe e – devlet sistemi bu işlem için kullanılamaz. Sadece e – devlet sistemi değil sağlık takip ve yönetim sistemlerinde de rapor yer almaz. Heyet raporuna ulaşmak için mutlaka bir hastaneye başvuru yapılması ve heyet raporunun hastane tarafından onaylı ve imzalı şekilde hazırlanması gerekir.

Heyet Raporu İçin Gerekenler Nelerdir?

Heyet raporu için gerekenler arasında öncelikle heyet raporu başvuru formunun doldurulması yer alır. Heyet raporu alınacak olan hastane belirlendikten sonra raporu almak için başvuru yapılması gerekir. İlgili bölümlerden randevu alındıktan sonra heyet raporu oluşturulur. Sadece randevu alınması değil aynı zamanda muayene olunması da gerekir. Bu aşamanın atlanmaması oldukça önemlidir. Muayene aşamalarının ardından eğer uzman doktorlar tarafından verilmiş ise test ve tahlillerin de yapılması gerekir. Tüm test ve tahlil sonuçları alındıktan ve muayene işlemleri tamamlandıktan sonra kişinin heyet raporu hazır hale gelir.

Heyet Raporu Sorgusu Nasıl Yapılır?

Heyet raporu sorgusu Sosyal Güvenlik Kurumu, e – nabız, raporlar sistemi ve e – devlet sistemi üzerinden yapılabiliyor. Heyet raporu sorgusu, heyet raporunun alındığı hastanenin veri tabanından da sorgulanabilir. Özellikle üniversite ve araştırma hastaneleri ve özel hastanelerin internet siteleri bu konuda oldukça gelişmiştir. Bazı hastanelerin rapor sorgusu için kullandıkları telefon uygulamaları dahi bulunur. Heyet raporu sorgusu için e – devlet sistemi en sık kullanılan sistemdir. E – devlet sistemine kimlik numarası ve şifre ile giriş yaptıktan sonra heyet raporu sorgusu yapılabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu