Kömür Yardım Başvurusu

Kömür yardımına başvuru yapmak için kullanılacak birçok platform bulunur. Bu platformlar devlet tarafından belirlenmiştir ve ihtiyaç sahibi olan herkesin başvurusuna izin verilir. Kömür yardımına başvuru yapmak isteyenlerin Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinde bir iş ve sağlık sigortası olmaması gerekir. SGK kapsamında yer almayan kişiler kömür yardımı başvurusu yapabilir. Kömür yardımlarının başvuru sahibine ulaşması için de belirli kriterler belirlenmiştir. İhtiyaç sahibi olan hane sayısı baz alınarak öncelik hazırlanır ve buna göre dağıtım yapılır.

Kömür Yardımı Nedir?

Yakacak yardımı devlet tarafından kış aylarında ihtiyaç sahiplerine verilen ayni bir destektir. Bazı dönemlerde maddi bazı dönemlerde ise ayni desteğe dönüşen kömür yardımı için başvuru sahiplerinin herhangi bir ödeme yapmasına ya da yapılan yardımı geri ödemelerine gerek yoktur. Devlet tarafından yapılan bu destek, geri ödemesi bulunmayan bir yardımdır.

Kömür yardımı, ihtiyaç sahiplerinin kış aylarında zorlanmaması için başlatılan bir yardım sistemidir. Kömür sisteminden yararlanmak için istenir ise ALO 144 numaralı telefon hattı üzerinden başvuru yapılabilir. Yapılan başvuruyu sorgulamak için de yine ALO 144 numaralı telefonun kullanılması gerekir. Başvuru yapmak ve sorgulamak için gereken işlemlerde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık numarası kullanılır.

Kömür Yardım Parası Ne Zaman Verilecek?

Kömür yardımının yatması için belirlenen aylar ile ilgili takvimsel bilgilendirme Resmi Gazete aracılığı ile halka duyurulmuştur. Bu gelişme kapsamında ise kömür yardımının yapılacağı dönemler kış aylarıdır. Kış aylarını kapsayan 3 ay boyunca 25 torbalık kömür yardımı yapılacağı belirtilmiştir. Bu 25 torba her hane için geçerlidir. 25 torbalık kömür 700 kiloya denk gelmektedir. Kömür yardımı için 2022 yılının kış aylarında yapılması planlanan toplam yardım miktarı ise 2,5 milyar Türk lirasıdır. 2,5 milyar Türk lirası ihtiyaç sahibi olan her bir haneye 700 kiloluk kömür olarak yansıtılacaktır. Kömür yardımından yararlanmak için başvuruların şahsen yapılması gerekir.

Kömür Yardımından Kimler Yararlanabilir?

Yakacak yardımından yararlanmak için belirli şartları yerine getirmek gerekir. Bu yardım için istenen şartları yerine getiren kişiler kömür yardımı alabilir. Kömür yardımı için belirlenen başvuru şartları ise şunlardır:

  • Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olmak
  • 18 yaşını doldurmuş olmak
  • Şahsen başvuru yapmak
  • İkamet edilen adresin Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde olması
  • Başvurudan önceki 15 günlük süreçte devletten herhangi destek talep edilmemesi ve yardım başvurusu yapılmaması
  • İkamet edilen adrese yönelik “adres gizliliği” bulunmaması

Kömür yardımından yararlanmak isteyenlerin sağlaması gereken şartlardır. Bu koşullara uyan kişiler kömür yardımı için başvuru yaparak taleplerini oluşturabilir.

Kömür Yardımı Nasıl Alınır?

Kömür yardımı alma yöntemi başvuru yapmaktan geçiyor. Kömür yardımı almak isteyen kişilerin, kömür yardımı için başvuru yapmaları ve başvurularının değerlendirmesini beklemeleri gerekir. Başvuru yapmak için istenir ise e – devlet üzerinden istenir ise de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından işlem yapılabilir. Kömür yardımı için belediyelere başvuru yapılmaması ve belirtilen kanallardan işlemlerin gerçekleştirilmesi istenir. Yakacak yardımı olarak da bilinen bu yardımı almak için belirli şartları yerine getirmek gerekir.

Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Nedir?

Kömür İşletmeleri Kurumu Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının alt çalışma alanlarından biridir. Bakanlık tarafından yönetilen ve işletilen Kömür İşletmeleri Kurumu, enerji ve yakıt politikasına bağlı olarak yürütülür. Bu politika kapsamında enerji hammaddelerinin değerlendirilmesi, değerlendirme yöntemleri, çıkarılması, dağıtılması ve ihtiyaçların karşılanması için çalışırlar. Kömür yardımı kimi konular ile de doğrudan olmasa bile dolaylı olarak ilgilenen bir kurumdur ve başvuru sahiplerinin aldığı kömür, Kömür İşletmeleri Kurumu aracılığı ile temin edilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu