İşsizlik Maaşı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ziyaretçilerimizin bize çok sık gönderdiği sorulardan olan İşsizlik ödeneği başvurusu nasıl yapılır? ve konu ile ilgili diğer türev sorularına cevap vereceğiz. İnternet üzerinden işsizlik başvurusu nasıl yapılır İşsizlik ödeneğine başvuru yapmak için kullanılan e-Devlet hizmeti size anlatmaya geçelim. İşsizlik maaşı başvurusu için metni okuyarak ön bilgilendirme sağlayarak daha sonra başvuru sayfasına giriş yapınız.

İşsizlik Maaşından Nasıl Faydalanabilirim?

İşsizlik sigortası kapsamında bir işyerinde çalışırken; kendi istek ve kusuru dışında işini kaybedenler; hizmet akdinin feshinden önceki son 120 gün içinde prim ödeyerek, sürekli çalışmış olmak kaydıyla son 3 yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak ve hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR’a başvurarak iş almaya hazır olduğunu bildirmek koşulu ile işsizlik sigortası hizmetlerinden yararlandırılıyor. Mücbir sebepler dışında 30 gün içerisinde başvurulmaması halinde, başvuruda gecikilen süre, toplam hak sahipliği süresinden düşülmektedir.

İşsizlik Maaşı İçin Nasıl Başvuru Yapabilirim?

Gerekli koşulları oluşturduğunuz taktirde, işten çıkarılmayı takip eden 30 gün içerisinde bağlı bulunulan iş kurumuna yapılır. Başvuruda kimlik fotokopisi gereklidir. Biz size internet üzerinden nasıl yapılacağına ilişkin bilgileri aktaracağımız için T.C No ve e-Devlet şifrenizin olması başvuru için yeterli olacaktır. Başvuru için aşağıdaki bağlantıdan sisteme giriş yaparak başvurunuzu İŞKUR’a gönderebilirsiniz.

İşsizlik Maaşı Başvuru için Tıklayınız

Yaptığınız başvuru İŞKUR tarafından değerlendirildikten sonra işsizlik ödeneği alıp almama kararı kişiye bildirilecektir.

İşsizlik Maaşı Ödemesi Ne Kadar Süre Ödenecek?

Hizmet akdinin feshinden önceki son 3 yıl içinde; 600 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 6 ay, 900 gün sigortalı olarak çalışan işsizlere 8 ay, bin 80 gün sigortalı olarak çalışan işsizlere 10 ay süre ile işsizlik ödeneği veriliyor.

İşsizlik Maaşı Miktarı Nasıl Hesaplanır?

Günlük işsizlik ödeneği, sigortalının son 4 aylık prime esas kazançları dikkate alınarak hesaplanan günlük ortalama brüt kazancının yüzde 40’ı olarak hesaplanıyor. Bu şekilde hesaplanan işsizlik ödeneği miktarı, yüksek maaşlılar için her yıl iki kez artırılan asgari ücretin brüt tutarının yüzde 80’ini geçemiyor.

Ödenekten Kesinti Oluyor mu?

Damga vergisi kesintisi dışında işsizlik maaşından hiçbir kesinti yapılmıyor.

İşsizlik Maaşı Ödemesini Nasıl Alacağım?

ilk işsizlik ödeneği ödemesi, ödeneğe hak kazanılan tarihi izleyen ayın sonuna kadar yapılır. İşsizler, nüfuz cüzdanı ile bir PTT şubesine başvurarak işsizlik ödeneklerini alabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu