E-Okul Not Ortalaması Öğrenme

E okul not ortalamasına bakmak isteyen öğrenci ve velilerin e okul MEB sisteminde kayıt açması gerekmektedir. E okul not ortalaması veli bilgilendirme sisteminden kolay ve hızlı bir şekilde öğrenilebilmektedir. Velilerin ilgili boşluklara gereken bilgileri doğru ve eksiksiz girmesi durumunda sistem ana sayfası açılacaktır. Sistemde istenen bilgiler arasında öğrencilerin T.C kimlik numaraları ve öğrencilerin okul numaraları yer almaktadır. Ayrıca en yukarda yer alan kutucukta 4 haneli bir sayı görünmektedir. Bu sayının doğrulama kısmına eksiksiz olarak yazılması sonrasında sistem açılacaktır. Açılan sistemden “Not Ortalaması” ile ilgili olan butona basılmalıdır. Butonda öğrencilerin aldıkları derslerin detayları ve notları görüntülenebilmektedir. Ayrıca öğrencilerin dönem sonu ve yılsonu başarı puanlarına da bu buton sayesinde bakılabilmektedir.

E Okul Sistemi Üzerinden Neler Öğrenilir?

E okul sisteminden öğrenilebilecek bilgiler arasında aşağıdakiler yer almaktadır:

  • Okul yöneticileri ya da sınıf öğretmenleri tarafından öğrencilerin duyması gereken bilgiler duyurular kısmından takip edilebilmektedir. Duyurular kısmı içerisinde hem bireysel mesajlar hem de toplu atılan mesajlar görüntülenebilmektedir.
  • Sistem üzerinden sınıfın ders programı, hangi derse hangi öğretmenin girdiği, derslerin haftalık kaç saat işlendiği, dersin başlama ve bitme saati gibi bilgilere bakılabilmektedir.
  • Öğrencilerin bir dönem içerisinde kaç adet devamsızlık yaptığı e okul üzerinden görüntülenebilmektedir. Ayrıca öğrencilerin devamsızlıklarını hangi derste kullanıldıklarına da bakılabilmektedir. Öğrencilerin devamsızlık hakları özürlü ve özürsüz olarak ikiye ayrılmaktadır.
  • Öğrencilerin okul içerisinde aldığı notlar detaylı olarak e okul platformunda yer almaktadır. Sınavlardan alınan puanlar, proje ve performans notları ile hesaplanarak öğrencilerin dönem sonu not ortalamasını belirlemektedir.
  • Öğrencilerin hangi dersten sınav olacağı ve projesini hangi tarih aralıklarında teslim edebileceği gibi konular sistemde detaylıca anlatılmıştır.
  • Sistem yukarda yazılan tüm bilgilere ek olarak Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün verdiği 11 haneli T.C kimlik numaralarını da içermektedir. T.C kimlik numarası olmayan öğrenciler e-Okul sistemine kaydolur iken geçici bir numara kullanabilmektedir.
  • Sistem içerisinde öğrencilerin okula kaydolur iken kullandıkları bir numara da yer almaktadır. Her öğrenciye özel olarak verilen bu numara sisteme girmek açısından büyük bir önem ifade etmektedir.

E Okul Sistemine Giriş Nasıl Yapılır?

E okul sistemine girmek isteyen veli ve öğrenciler okul tarafından sağlanan bilgilere eksiksiz olarak ulaşabilmektedir. Sisteme giriş için izlenmesi gereken adımlar aşağıda yer almaktadır:

  • İlk olarak ilgili bölgede yer alan güvenlik rakamları girilmelidir.
  • Ardından öğrencinin T.C kimlik numarasının istendiği bölgeye 11 haneli sayı girilmelidir.
  • Öğrenci numarasının istendiği bölgeye öğrencinin okula kaydolması sırasında verilen numara girilmelidir. Numara tek haneden oluşabileceği gibi üç hane de olabilmektedir.

İlkokul ve ortaokulların kış dönemine geçmesi ile öğrenciler okullara gitmeye başlamıştır. Velilerin çocuklarının notlarını takip etmesi için eski zamanlardaki gibi okula gitmesine gerek kalmamıştır. Veliler çocuklarının devamsızlıklarını, notlarını ve projelerini bir sistem üzerinden kolay bir şekilde görüntüleyebilmektedir. Teknolojinin gelişmesi sayesinde okulda yaşanan güncel sonuçlar site üzerinden görüntülenebilmektedir.

E Okul Sistemi Nedir ve Neleri Kapsar?

E okul sistemi ve kapsadığı konular söz konusu olduğunda akla ilk olarak okul notları gelmektedir. E okul not ortalaması ve proje notları gibi konularda anlık bilgi sunan e okul, 2007 yılında çıkarılan bir yazılımdır. Bu yönetim bilgi sistemi yazılımı Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanmıştır. Bir öğrencinin ilkokuldan ortaokula kadar başından geçen tüm süreç bu sistem üzerinden takip edilebilmektedir. Sistem günümüzde tüm resmi ve özel okulları içerisine almaktadır. Ayrıca anaokulu ve özel eğitim kurumları da e okul kapsamına dahil edilmektedir. Öğrencilerin okula kaydolması, doya bilgilerinin hazırlanması, resmi evrakların işlenmesi ve nakil işlemleri sistem üzerinden görüntülenebilmektedir. Bunlara ek olarak öğrencilerin dönem ve yıl içerisindeki toplam devamsızlık durumları, bu devamsızlığın özürlü mü yoksa özürsüz bir şekilde bir gerçekleştirildiği, okulun ders programı, derslere giren öğretmenlerin isim ve soy isimleri, öğrencilerin sınav tarihleri gibi konular da e okul üzerinden görüntülenebilmektedir.

E Okul Sistemi’nde Yapılması Planlanan Değişiklikler Nelerdir?

E okul üzerinde planlanan bazı yenilikler aşağıda açıklanmıştır:

  • E okul kısa vadede öğrencilerin sınav sonuçlarını ve proje durumlarını öğrenebilmesi için verimli bir sistemdir. Sistem üzerinden öğrenciye notuna uygun olarak takdir, teşekkür ya da üstün başarı belgesi verilmesi amaçlanmaktadır.
  • Orta ya da uzun vadeli olarak öğrencilerin bedensel gelişim grafiklerinin değerlendirilmesi ve sistem üzerinden görüntülenmesi amaçlar arasındadır.
  • Her bir öğrencinin olduğu açıların kartı sistem üzerinden görüntülenebilecektir. Bir ilköğretim okulunda öğrencilerin yaptığı tüm işlemlerin sistem üzerinden görüntülenmesi amaçlanmaktadır.
  • Sistemin daha kullanışlı olması amacı ile yapılan çalışmalar devam etmektedir. Yeni yapılan sisteme göre öğrenciler ve veliler aradıkları bilgilere çok daha kısa sürede erişerek zamandan tasarruf sağlayabilecektir.

E Okul Sistemi’nde Karşılaşılan Problemler Nelerdir?

E okul içerisinde yaşanan sorunlar bazı durumlarda sistem kaynaklı olabilir iken bazı durumlarda internetten dolayı ortaya çıkmaktadır. E okul sistemi veri ve öğrencilerin işlerini kolaylaştırmak amacı ile ortaya çıkarılmış bir platformdur. Platformda karşılaşılan problemlerin neler olabileceği ile ilgili bilgiler aşağıda yer almaktadır:

  • Okul yetkilileri tarafından e okul sistemine öğrenci listelerinin tam olarak girilmemesi sorun ortaya çıkarmaktadır. Bu sorunun yetkililer tarafından not girişi öncesinde düzeltilmesi gerekmektedir. Aksi durumda öğrencinin sisteme yeniden eklenmesi çok zordur.
  • E okul sistemine öğrenci notlarının yanlış girilmesi ya da girilmemesi gibi durumlarda öğrencinin notlarının en kısa sürede düzeltilmesi gerekmektedir. Aksi bir durumda öğrencilerin notu olmayacak ve karne alamayacaktır.
  • E okul veli bilgilendirme sisteminde yer alan öğrenciler hakkında bilgilerin okul tarafından girilmesi gerekmektedir. Sistem bilgileri kendiliğinden girmediği için eksik bir alan oluşmaktadır. Veli bilgilendirme sisteminin düzenli olarak çalışabilmesi ve velilere gereken bilgilerin sorunsuz aktarılması için genel bilgi kısmı doldurulmalıdır.
  • Sistemde yer alan öğrenci bilgilerinin yanlış girilmesi gibi bir durumda büyük sıkıntılar ortaya çıkmaktadır. Örneğin okul devamsızlığının olduğundan daha fazla görünmesi durumunda öğrenciler sınıfta kalabilmektedir. Böyle bir sorun ile karşılaşmamak adına not girişi ve devamsızlık girişi yapan yetkililerin hatalarını sistem üzerinden düzenlemesi gerekmektedir.
  • E okul sistemini kullanan kişilerin MEB tarafından verilen genelgeye uygun davranması gerekmektedir.

E Okul Sistemi’nde Yapılan Tasarım Değişiklikleri Nelerdir?

E okul içerisinde yapılan değişimler hem öğrencileri hem de öğretmenleri ilgilendirmektedir. E okul not ortalaması ve daha pek çok verinin görüntülenebileceği bu sistem aşağıdaki değişikliklere maruz kalmıştır:

  • Farkı tarayıcılardan sisteme kolay bir şekilde giriş yapılabilmektedir.
  • Sistem tasarımı gözü yormayan bir hale bürünmüştür.
  • Eski e okul sistemi çok daha güvenli bir hale getirilmiştir.
  • Eski tasarım e okul yerine daha hızlı yüklenen bir e okul tasarımı getirilmiştir.
  • Sorunlu olan mobil giriş düzeltilerek telefondan da e okul açılmasına fırsat vermiştir.
  • E okul hem IOS hem de Android üzerinden açılabilmektedir.
  • E okulun ana sayfasında veli ve öğrencileri ilgilendiren haberler en üstte yer almaktadır.
  • Eski sistemde büyük bir alan kaplayan yüksek boyutlu grafikler düzenlenerek minimalize edilmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu