Düğün Kredisi
Düğün Kredisi Nasıl Alınır?

İçindekiler
Evlilik kredisi alımı, kredi başvurusu yapılacak bankaya giderek ihtiyaç kredisi başvurusunun yapılmasıyla gerçekleşebilir. Düğün kredisinin ihtiyaç kredilerinden alım bakımından herhangi bir farkı yoktur. Ancak bazı bankalar, kendi toleransları dahilinde evlenmek ve evlilik ile ilgili ihtiyaçlarını gidermek için kredi almak isteyen kimselere özellikle faiz konusunda yardımcı olabilirler.
Ziraat Bankası Düğün Kredisi Nasıl Alınır?
Ziraat Bankası’ndan evlilik kredisi alımı, Ziraat Bankası şubeleri üzerinden yapılacak başvuru doğrultusunda yapılabilir. Ziraat Bankası, kendi bünyesinden evlilik kredisi almak isteyen kişilerin sağlaması gereken şartları şu şekilde sıralamıştır:
- Ziraat Bankası üzerinden bir çeyiz hesabı açmak
- 24 yaşını geçmemek
- Türk Ceza Kanunu’nda yer alan ağır cezalardan herhangi birini işlememiş ve bu cezaların işlenmesi sonucunda ceza almamış olmak
- Düzenle ödeme yapma taahhüdünde bulunmak
- Evlenmeden en az 3 yıl önce bu hesapta birikim yapmaya başlamış olmak
Bu şartları sağlayan her gelin ve damat adayı, evlilik kredisi başvurusunda bulunabilir. Cinsiyetin ya da maddi gelirin bu krediyi almayı değil kredi olarak alınacak tutarı etkilediği belirtilmiş ve düzenli ödeme yapmayan kimselerin çoğunlukla kredi alma hakkına sahip olduğu belirtilmiştir.
Devlet Destekli Evlilik Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?
Faizsiz düğün kredisi başvurusu, şu adımların izlenmesi ile gerçekleşir:
- Devlet bankalarına müracaat edilerek düğün kredisi alabilmek için çiftlere sunulan şartları sağlayıp sağlamadıkları sözlü bir biçimde onaylanır.
- Alınan sözlü onaydan sonra Sosyal Güvenlik Kurumu’na dilekçe verilir. Eğer SGK bu dilekçeye onay verirse, çiftler bankalara giderek kredi başvurularını başlatabilirler.
Kredinin kullanılmasından ve nikahın kıyılmasından sonra, çiftler ikamet ettikleri yerde bulunan Sosyal Güvenlik kurumlarına başvuru yaparak evlendiklerini kanıtlamak adına bir dilekçe daha vermelilerdir
Hangi Bankalar Evlilik Kredisi Verir?
Düğün kredisi veren bankalar, güncel olarak şöyle listelenmiştir:
- ING Bank
- QNB Finansbank
- CEPTETEB
- Enpara
- Akbank
- Aktif Bank
- İş Bankası
- DenizBank
- Garanti BBVA
- Yapı Kredi
Düğün kredisi veren tüm bankaların ihtiyaç kredisi alt başlığı altında verdikleri krediler, ihtiyaç kredisinden farklı olarak 60 aya kadar vadelendirilebilirler.
Evlilik Kredisi Hesaplaması Nasıl Yapılır?
Düğün kredisi hesaplaması, evlenmek isteyen kimselerin yapacakları harcamaların belirlenmesi doğrultusunda yapılır. Evlilik kredisi başvurusunda bulunmadan önce kişilerin kendilerine harcama yapacakları işlerin ortalama bir ücretini çıkarmaları gerekir. Bankalara göre düğün kredisi almak isteyen kimselerin alabilecekleri ücretler, başlıklar halinde genel olarak şöyle belirlenmiştir:
- Sağlık Raporu (Ortalama 100 TL – 150 TL)
- Nikâh Salonu (Ortalama 75 TL – 450 TL)
- Nikâh Cüzdanı (Ortalama 86 TL)
- Salon Dışında Nikâh Kıyılması (Ortalama300 TL – 600 TL)
- Damatlık (Ortalama 1.000 TL – 000 TL)
- Gelinlik (Ortalama 1.500 TL – 10.000 TL)
- Alyans (Ortalama 200 TL – 500 TL)
- Kuaför (Ortalama 250 TL – 1.000 TL)
- Araç Süsleme (Ortalama 100 TL – 200 TL)
- Fotoğraf Çekimi (Ortalama 750 TL – 2.000 TL)
- Düğün Salonu (yemeksiz) ( Ortalama 1.500 TL – 10.000 TL)
- Düğün Salonu (yemekli) (Ortalama 5.000 TL – 30.000 TL)
- Sadece Nikâh (3.750 TL – 16.000 TL)
- Yemeksiz Düğün (5.250 TL – 000 TL)
- Yemekli Düğün (8.750 TL – 46.000 TL)
Birçoğu ortalama olarak belirlenmiş bu fiyatlardan daha fazlasının harcandığı belgeler ile beraber kanıtlanırsa, düğün kredisi alma talebinde bulunan kimselere daha fazla kredi şansı çıkarılma şansı da mevcuttur.