Cimer Şikâyet Dilekçesi Örneği

CİMER, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezinin kısaltması olarak kullanılır ve vatandaşların iletmek istedikleri her türlü şikayetleri için başvurdukları bir kurumdur. Bu kuruma verilen şikâyet dilekçelerinin hızlı bir şekilde sonuçlanması için belirli bir formatta olması gerekir. Şikâyet dilekçesi örneğine uygun bir belge hazırlayarak CİMER’e başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. CİMER şikâyet randevularınızı, e- devlet platformu üzerinden hızla alabilirsiniz. Tüm sürecin hızlı ve pratik bir şekilde ilerlemesi, vatandaşların iletmek istediği tüm dilekçeleri ulaştırmalarını mümkün kılar.

CİMER Nedir?

CİMER dilekçeleri, sadece şikayetleri değil, aynı zamanda talep, öneri ve ihbarları da içerir. Cumhurbaşkanlığına iletildiğinde işleme alınacak her türden dilekçenin CİMER’e ulaştırılması gerekir. Vatandaşların görüşlerinin toplandığı bir iletişim kanalı görevi üstlenen CİMER, kamu idareleri ile bağlantıya geçmenin temel yolları arasındadır.

CİMER’e Nasıl Dilekçe Yazılır?

Yazımızda daha önce de belirttiğimiz gibi, CİMER’e yazılan dilekçelerin belirli bir formatta olması gerekir. Bu formatta bulunan dilekçeler, kurum tarafından değerlendirilir ve işleme alınır. İnternet üzerinden ulaşabileceğiniz hazır CİMER dilekçe formları bulunmaktadır. Bu formların genel taslağı şu şekildedir:

T.C. CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM MERKEZİ MAKAMINA;

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi 06550 Beştepe- ANKARA

BAŞVURAN: Adı, soyadı, adresi ve iletişim bilgileri

TALEP KONUSU:

AÇIKLAMALAR:

1- (Oluşturulan talep hakkında gerekli açıklamalar maddeler halinde yazılır.)

2- SONUÇ VE TALEP: Yukarıda belirtilen nedenlerle ilgili sorunun giderilmesi saygılarımla arz ve talep ederim. …/…/… (Tarih)

Yukarıdaki bilgileri eksiksiz ve açıklayıcı bir dille doldurarak kendi CİMER şikâyet dilekçenizi oluşturabilirsiniz. Dilekçe oluştururken noktalama ve imla kurallarına dikkat etmeniz, yazarken anlam bütünlüğünü korumanız başvurularınızın daha hızlı değerlendirilmesini sağlar.

CİMER Şikâyet Başvurusu Nasıl Yapılır?

CİMER üzerinden şikâyet başvurusunda bulunmak için takip edebileceğiniz farklı yollar bulunur. Bu yollar arasından size en kolay olanı seçerek şikâyet dilekçenizi ilgili makamlara ulaştırabilirsiniz.

Cimer başvuru formu

Cumhurbaşkanlığının resmi internet sitesi üzerinden CİMER başvurusu yapmak, tercih edebileceğiniz ilk yol niteliğindedir. Buradan CİMER başvurusu yapılan sayfaya ulaşabilirsiniz. Sayfayı açtığınızda karşınıza yukarıdaki resimdeki gibi bir başvuru süreci çıkar. T.C. kimlik numaranız, adınız, soyadınız, annenizin evlenmeden önceki soyadının ilk ve son harfi, cep telefonu numaranız gibi bilgilerinizi ister. CİMER web sitesi sürekli olarak yenilendiğinden sizden istediği bilgilerde ufak değişiklikler görülebilir. Bu bilgileri doldurup sayfayı onayladığınızda başvuru sürecinizi başlatabilirsiniz. CİMER üzerinden yaptığımız dilekçe başvuruları, 30 gün içerisinde cevaplanır.

Yukarıdaki resimde de görebileceğiniz gibi CİMER başvurusu için takip edebileceğiniz bir başka yöntem, e- Devlet üzerinden işlem yapmaktır. CİMER’in resmi internet sitesindeki başvuru formu üzerinde de sizi e- Devlete yönlendiren bir seçenek yer alır. E- Devlet üzerinde tüm bilgileriniz otomatik olarak kayıtlı olduğundan işlem yapmayı daha kolay hale getiren bir platformdur. E- Devlet’e CİMER web sitesi üzerinden geçiş yapabilir veya https://www.turkiye.gov.tr/ linkinden bağlanabilirsiniz. Şifreniz ile kendi e- devlet hesabınıza giriş yaptığınızda arama motoruna CİMER yazmanız ilgili başvuru sayfasını bulmanız için yeterli olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu